
Ειδικότητα:
Διαιτολόγος / Διατροφολόγος
Δήμητρα Χαρίτου
Η Δήμητρα Χαρίτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλία. Η διπλωματική εργασία που εκπόνησε με τίτλο: “Η επίδραση του συμπληρώματος λίπους στα συμπτώματα του συνδρόμου Dumping σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε γαστροδωδεκαδακτυλικές επεμβάσεις» βαθμολογήθηκε με άριστα.
Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή.
Η Δήμητρα Χαρίτου συνεχίζει τις εκπαιδεύσεις της σε θέματα διατροφής. Έχει εκπαιδευτεί στο μοντέλο διατροφής “Low Fodmaps”, που έχει σαν στόχο την μείωση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου. Ενημερώνεται συνεχώς για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και συμμετέχει σε συνέδρια.
Έχει εργαστεί σε διαιτολογικά γραφεία αλλά και ως υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας διαιτολόγων The Health Lab σχετικά με προγράμματα Wellness σε εταιρείες και ομίλους, όπως ο όμιλος Fourlis. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Life academy σε συμβουλευτικό ρόλο για σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για διαιτολόγους.
Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις που ασχολούνται με τη διατροφή και τον αθλητισμό σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αρθρογραφεί συστηματικά στην πλατφόρμα του The Health Lab σε θέματα που αφορούν την διατροφή και στα πλαίσια του Κλασσικού Μαραθωνίου, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά podcast των INTERSPORT PRO Specialists της εταιρείας Intersport με θέμα «Το ρόλο της διατροφής στην προετοιμασία ενός αθλητή / δρομέα».